Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-02-24

 

Enklare än så här kan det inte bli att blogga!

Tumblr.com Börja tumbla du med, det föreslår Bengt, Frihetens Vingar. Och jag håller helt och hållet med honom. Enklare än så här kan det inte bli att skaffa sig en blogg och lägga in bilder, video, dialogtexter och länkar utan att man behöver kunna något om htmlkodning eller annat tekniskt. Det är naturligtvis gratis att använda Tumblr.

NewYork-utvecklarna bakom Tumblr vill att det skall vara riktigt enkelt och snabbt att skriva på webben. De ser på Tumblr mer som ett anteckningsblock än som en blogg. Men ett väldigt kraftfullt sådant, skulle jag vilja påstå, som har testat med att börja göra en fotoblogg.

Med någon av de sex knapparna skriver du på webben och lägger in allt ditt material:

- Ett vanligt textinlägg - här finns formatteringsikoner och möjlighet att lägga in bilder som finns på webben och har en URL
- Foton från egna datorn med kommentarer
- Citat
- Länk med beskrivande text - det blir väldigt enkelt att göra länkar
- Konversation - skriver du pjäser, så är det här något för dig. Skriv lätt dialogtexter
- Video - dela med dig av videofilmer som du har hittat på nätet eller spelat in själv.

De som blir intresserade av din blogg kan prenumera på den med RSS, du kan automatiskt pinga Technorati och del.icio.us när du har skrivit ett nytt inlägg så att andra får kännedom om det, inställningarna (Settings) ger dig goda möjligheter att välja utseende på bloggen, anpassa färgerna och mycket annat. Du kan lösenordsskydda bloggen. Tumblr saknar möjlighet för läsare att skriva kommentarer och har inte heller länkrulle men för övrigt är den rikligt utrustad. Det är lätt att göra ändringar och att lägga in nytt material.

Skapa ett konto hos Tumblr, du också! Tumblr kan bli en utmärkt fotoblogg! Hittar du något intressant på internet, så lägg in en länk och tipsa andra. Så enkelt kan det vara! Skriv och berätta och lägg upp dina bilder på webben för barn och barnbarn att glädjas åt!

Uppdaterad: Se videoguiden från Screeniac om hur man använder Tumblr (på engelska)

Länk Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips