Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-02-09

 

Välj det bästa webbmailprogrammet - Gmail!

Är du en av cirka 500 miljoner användare som har ett webbmailkonto? Då kan den här jämförelsen mellan de tre största webbmailprogrammen kanske intressera dig. TechCrunch har jämfört de föryngrade stora - Yahoo Mail och Windows Live Hotmail med nykomlingen Googles Gmail.

De korar Gmail till vinnare, vilket också MacWorld gjorde i en jämförelse av sex webbmailprogram för några månader sedan.

Om du snabbt vill få en överblick rekommenderar jag jämförelsetabellen i TechCrunchs artikel.

Många använder Gmail som sin huvudsakliga mailklient. Epostutrymmet för mail är 2,6 GB stort på Googles servrar - det är aldrig problem att sända jättestora bilagor med andra ord. Gmails spamfilter är mycket effektivt. Jag hittar aldrig ovälkomna mail i min inkorg men kan se att skräppostkorgen bågnar innan jag tömmer den då och då. Trots det stora lagringsutrymmet bör man ta backup på in- och utgående epost till sin epostklient i datorn. I kommentarerna till TechCrunchs artikel finns det många exempel på hur man kan göra det med POP-inställningarna i Gmail.

Varför kommer då Gmail på första plats i testerna? Tack vare den nyare Ajaxtekniken är Gmail lika snabbt som epost på hårddisken. Med Google som ägare sker sökningen av gamla mail sekundsnabbt. I stället för att sortera in mail i mappar, sätter man etiketter på mailen och hittar dem snabbt med sökfunktionen. Alla mail i en diskussion som går fram och tillbaka mellan många mailskribenter samlas i en diskussionstråd - mycket praktiskt. Man vet var man skall leta.

Gmail är helt integrerad med andra Googletjänster, t ex Gtalk som är Googles direktmeddelande/chatt, Googles kalender och Docs & Spreadsheets, dvs Googles Officepaket.

Jag bör kanske tillägga att alla programmen är gratis. Tidigare måste man få en inbjudan för att öppna ett Gmailkonto. Men i veckan släpptes Gmail fritt för alla intresserade.

Bildkälla: TechCrunch

Länk Nyckelord: , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips