Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-08-10

 

Medison Celebrity - köpenickiad* eller inte?

Medison Celebrity Det har varit allt annat än sommarstiltje på webben de senaste veckorna upptäcker jag efter mitt datorhaveri. Medison Celebrity, den bärbara datorn för dryga tusenlappen, annonserades klar till försäljning på internet. Många har undrat över datorn och prissättningen. Därför kallade ägaren till en presskonferens nyligen i Stockholm för att skringra dimmorna, men den oklara informationen ger anledning till oro.

Affärsidén uppges vara att sälja datorer med mycket små marginaler och i stället tjäna pengar på abonnemang på webbannonser från partners som sköter kundservice, distribution, betalning, tillbehör etc. Flera av dessa partnerföretag uppger nu att de ännu inte har tecknat avtal med Medison. Ett holländskt fraktbolag hoppade nyligen av samarbete med Medison.

Seriösa företag har med ett sådant här affärsupplägg naturligtvis hela försäljnings-/leveranskedjan intecknad med avtal innan man går ut med uppmaning till kunderna att teckna sig för produkter.

Visserligen har den samarbetande amerikanska distributören 2Checkout garanterat kunder som redan beställt datorer att pengarna reserveras på kundens konto tills datorn har levererats.

"2Checkout maintains strict shipping policies to ensure that no funds are removed from the buyers account before a product has been marked as shipped within our system."

Men man bör avvakta med att beställa en dator tills läget har klarnat.

Är prisnivån för bra för att vara sann? Kanske är det här ett möjligt pris för en enkel dator producerad i massupplaga. Till och med de stora webbplatserna Engadget, Gizmodo, C|NET UK m fl har skrivit artiklar om Celebritydatorn, men de har uppmärksammats av läsarna på tveksamheter. Du kan följa den fortsatta utvecklingen för Medison Celebrity hos PC för Alla.

*Definition av köpenickiad - djärv och komisk bluff för att tillskansa sig fördelar enligt E. Noreen & G. Warberg, Främmande ord i svenskan, Natur och Kultur, 1944.

IDG: Alla nyheter om Medisons tusenkronorsdator
PC för Alla: Artiklar om Medison Celebrity
Dagens Industri: Tusenlappsdatorns vd har tagit sig vatten över huvudet
Computer Sweden: Medison ute på tunn is
Blogs.zdnet.com: The $150 laptop saga: Checking out 2Checkout and Medison
Surftips - Seniorer: Bärbar kvalitetsdator för tusen kronor!

Uppdaterat 14 augusti 2007 - PC för Alla: Medison: "Datorerna är två veckor sena"

Uppdaterat 31 augusti 2007 - PC för Alla: Medison fortfarande en gåta - ska börja leverera datorer idag

Uppdaterat 7 september 2007 - PC för Alla: Medison tar betalt - men fortfarande ingen leverans

Uppdaterat 7 sept 2007 - Computer Sweden: 2CO backar: "Inga datorer är på väg"

Uppdaterat 11 september 2007 - Computer Sweden: Medison dementerar "rykten och lögner"; Pressmeddelande från Medison

Uppdaterat 13 september 2007 - PC för Alla: Nu backar 2CO: Medisons kunder får pengarna tillbaka

Länk Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips