Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-05-12

 

Tuff konkurrens för Microsoft Office

ThinkFree Online

Nu kan man få funktionaliteten hos Microsofts Officeprogram gratis med ThinkFree Online.

Utvecklingen inom nya webben går mot att programmen ligger ute på internet och att de ofta kan användas utan kostnad. ThinkFree ger alltså Microsoft hård konkurrens med sin nya webbaserade Officesvit som är helt kompatibel med Microsofts program.

Programmen Write, Calc och Show har samma utseende som Word, Excel och PowerPoint. Man kan öppna .doc, .xls och .ppt-filer i ThinkFree, arbeta vidare med dem och sedan ladda ner dem till egna datorn utan problem - som alternativ kan man publicera de bearbetade filerna till det egna 1 GB stora filutrymmet som man disponerar gratis hos ThinkFree. Man kan också spara filerna som pdf-filer. Det finns en bra introduktion till programmet via en rundtur - Take a tour.

ThinkFree Online kräver att man har bredbandsuppkoppling när man arbetar med det för att det skall gå smidigt. Skrivytan i programmen är mindre än i Microsoft, eftersom det finns diverse knappar och extrautrymme för reklam som troligtvis kommer. Programmet finns på många språk men ännu inte på svenska. ThinkFree fungerar med Windows98 och uppåt, med Mac och Linux.

För vem kan då ThinkFree Online vara intressant? Några förslag:
- För seniorer med bredband som inte vill investera i Microsoft Office eller betala dyr månadskostnad för Microsoft Office Live.
- För alla som vill komma åt sina filer från olika datorer - all information finns på det egna webbutrymmet hos ThinkFree.
- För styrelser och arbetsgrupper som ofta behöver ta del av dokument och som arbetar gemensamt med dokument. ThinkFree har en funktion där man bestämmer vilka rättigheter deltagare har och det finns full versionshantering av dokumenten. Man publicerar alltså protokoll och arbetsdokument på nätet och skickar bara en URL till medarbetarna, som kan arbeta vidare med dokumentet på webben. Ingen behöver hålla ordning på bilagor på den egna datorn utan dokumenten arrangeras lättåtkomligt på nätet.

ThinkFree är en mycket trevlig ny bekantskap! Lyssna gärna på en podcastintervju med TJ Kang, VD för ThinkFree.

Nyckelord: , ,

CS/Nätbaserat Officepaket bjuder på mycket lagring

PCWorld/First Look: ThinkFree Web App Outshines Microsoft Office

ThinkFree Online, New Free Web Service Gives Consumers A Complete Productivity Suite to Help Manage Life's Tasks


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips