Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2004-11-03

 

Betala bussbiljetten med mobilen!Ja, det kommer vi kanske också att kunna göra här hemma i Sverige. I en stad nära Frankfurt i Tyskland kommer snart ett nytt system att testas berättar BBC News. Nokia har samarbetat med Philips och med det lokala transportföretaget och mobiltelefonen används för betalning ava bussbiljetten. För att få ett bättre flyt vid påstigning har Nokia i modellen 3220 byggt in ett trådlös smart kort. Genom att föra mobilen över den smarta kortläsaren som är installerad i bussen betalar man snabbt med mobilen.

Mobilen är naturligtvis utmärkt för att också få information om tidtabellen, om bussförseningar m m. Vi har läst tidigare om hur man kunde gå på en Stockholmsgata och få reklamerbjudanden från affärerna som man passerar i mobilen. Tja, inte för att jag vill ha den informationen, men mobilanvändaren ges förhoppningsvis möjligheten att välja vilka tjänster vi vill ha.

För Nokia måste det vara en god affär att binda upp bussresenärerna till en speciell mobiltelefonmodell. Med en löftesrik framtid om försöket i Tyskland slår väl ut och exporteras till andra länder.


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips