Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-10-18

 

Med datorn tappar vi social kompetens

Mats Andersson har skrivit en ledare i Uppsnappat om risken att vi tappar vår sociala kompetens, när vi alltmer epostar till varanda och använder direktmeddelanden och Skype. Han hänvisar till en engelsk undersökning från arbetslivet som tar upp risken med att vi sitter bundna vid datorerna och inte utveckar kontakterna ens med de arbetskollegor som sitter närmast.

Jag minns Previas uppmaning på 80-talet - Rörelse på kontor! Man skulle röra på sig då och då, hämta pärmen i bokhyllan och vandra iväg till någon kollega för att diskutera ärenden. Visst behöver vi röra på oss ofta för att inte få ont i kroppen när vi sitter vid datorn.

Men hur är det idag? Hur stor är risken att vi tappar vår sociala kompetens? Det krävs väl en viss social kompetens när man skriver epostmeddelanden och chattar med Messengerprogram eller med Skype? Vad tror ni seniorer? Risk eller möjlighet? Vad behöver vi vara observanta på?


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips