Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-09-29

 

Varje skolbarn får en bärbar i Massachusetts, USA

Budgetdator Ännu mer spännande är att utvecklingen vid MIT av en superbillig bärbar dator helt följer planerna och kommer att massproduceras i slutet av 2006 för Brasilien, Kina, Egypten, Sydafrika och Thailand enligt nya uppgifter till Computer Sweden.

Det är anrika MIT med Nicholas Negroponte i spetsen som varit pådrivande. Och uttestningen sker tydligen nu på hemmaplan i Mass, USA.

Läs mer fakta om de här billiga datorerna i artikel hos BBC News.

Andra intressanta lågbudgetprojekt är PCtvt för Indien som jag skrivit om flera gånger tidigare. Utprövning pågår i Indien men har ännu inte redovisats. I Danmark finns Victoriadatorn redan uttestad och i Sverige är planerna på eTV inom eCentret i Vällingby långt framskridna.

Vi går en billigare och mer lättillgänglig internetanvändning till mötes. Något som blir bra för både barn och seniorer!


Bildkälla: BBC Nyhetsbilder


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips