Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-10-04

 

Internetbokade resor ökar kraftigt

Det skriver Computer Sweden och berättar att resmålen som ökat mest är weekendresor til europeiska huvudstäder. Sedan kan man ha synpunkter på den gratisreklam som ett visst internetföretag får med en sådan här artikel.

Men den generella statistiken visar, att resor bokade på webben har ökat kraftigt - det är praktiskt och man får en överblick över möjliga alternativ och kostnader, som gör att man lättare kan fatta sina beslut.

Nu är det ju inte bara en möjlighet. Om jag förstått det rätt finns inte längre möjligheten för seniorer att beställa Sista Minuten-resor hos SJ på telefon 75 75 75. Nu måste man göra det via internet.

Och vad händer då när man inte har dator? Om man har barn eller barnbarn kan man kanske få hjälp med bokningen och få en lapp med bokstäver och siffror. Så går man med sin lapp och resväska till stationen och knappar in uppgifterna - och så händer kanske inget. Först långt efteråt kanske man som senior lär sig att man då måste undersöka om det man trodde var en nolla egentligen var ett O. Så tänker man inte när man bara får felmeddelanden och måste boka en ny biljett i biljettluckan och betala för både dyrare biljett och dessutom för expeditionskostnaden.

Sann historia ur livet! Värd att fundera över!


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips