Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-02-01

 

TV-sändningar nu gratis i datorn

SVT lanserar i dagarna en ny och alldeles utmärkt tjänst, podd-tv! Det betyder att man kan se vissa TV-program när man vill och var man vill - i datorn hemma eller i iPoden på resan sedan man tankat över programmet. Man kan också välja att se bara de TV-inslag som man är intresserad av.

Podd-tv-tjänsten lanseras på måndag den 6 februari, men redan idag går det att se inrikes- och utrikesnyheter och vissa lokala TV-nyheter, liksom många sportnyheter.

SVT har mycket bra anvisningar vad den här nya tjänsten innebär och hur man kommer i gång med den. Läs texterna och länkarna i huvudartikeln och börja titta på TV i datorn utan speciellt TV-kort.

Podd-tv innebär att man prenumererar på program med RSS. Den speciella oranga ikonen för podd-tv ser du på bilden. Det betyder att man först skall välja en RSS-läsare. SVT tipsar om många gratisläsare.

Själv har jag i flera år använt den prisbelönta webbläsarenBloglines och vid flera tillfällen här i Surftips - Seniorer skrivit om hur man kommer igång med att använda den.

Se på SVTs inslag i torsdagens TV-utsändningar om den nya tjänsten podd-tv med en RSS-läsare. Lyssna på hur man kan prenumerera på tv-sändningarna med en RSS-läsare, föra över allt nytt sedan sista "tankningen" till en bärbar mediespelare och sedan se på TV-nyheterna på resan till jobbet eller när som helst i sin vanliga dator.


Hur gör man då för att se podd-tv?

Jag valde i högra spalten att prenumerera på SVTs Nyheter, klickade på länken Streamad video och fick då upp ett stort antal kanaler för podd-prenumeration, som bilden visar. Med min webbaserade RSS-läsare Bloglines var det bara att välja kanaler och göra prenumerationerna. Jag klickade då på en nyhetslänk, fick upp xml-koden, och kopierade in URL till den koden i min RSS-läsare.

Sedan var det bara att öppna länken i RSS-läsaren och titta på nyheterna i podd-tvn på datorn.

Som illustration lägger jag en länk till ett kort nyhetsavsnitt på 1 min med streamad videobild som man kan titta på i datorn och iPod. I RSS-läsaren kan man välja bland de nyheter som hunnit sändas under dagen. Nyhetssändningarna på någon minut var öppnas automatiskt i en videospelare. Man får också en kort textsammanfattning av nyheten på tre rader.

Nyckelord: , ,

Textkällor: SVT; Ny Teknik


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips