Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-03-10

 

Publicera på webben med Scribd

Scribd.com Har du någon gång velat dela med dig av ett vackert bildspel som du har gjort, men tyckt att det varit för stort att skicka per mail till dina vänner? Nu kan du använda Scribd och publicera dokument på webben utan att ha en egen hemsida. Gratis dessutom! Med Scribd laddar man bara upp sin fil från datorn och sedan kan andra se den i webbläsaren. Ingen behöver registrera sig eller logga in. Det är verkligen enkelt och praktiskt!

Man kan också använda Scribd till att konvertera filer till andra format. Din vackra resedagbok med text och foton som är komponerad i Microsofts Wordprogram laddar du upp i Scribd och kan sedan konvertera den till pdf- eller htmlformat på webben. Med pdf-format förändras inte utseendet utan visas med exakt den layout som du har valt.

Man kan ladda upp följande typer av filer till Scribd: PDF, Word, PowerPoint, Excel, Text, MP3 och HTML. JPEG-filer lyckades jag inte med men lade då in dem i Word- eller PowerPointdokument.

Filerna som du laddar upp hos Scribd sparas på deras servrar och kan läsas av andra i webbläsaren. Det bör alltså bara vara sådant innehåll som du vill göra offentligt och äger upphovsrätten till. Uppladdningen gick mycket snabbt och man har möjlighet att skriva nyckelord och beskrivande text, så att sökmotorernas sökspindlar lätt hittar det du har publicerat på webben.

Du kan läsa och titta på material som andra har laddat upp hos Scribd, t ex det här vackra fotobildspelet från Afrika. Här finns många manualer till kameror, skrivare och annan elektronisk utrustning. Man kan hitta dokument genom sökrutan.

En finess med Scribd är att man kan lyssna på texter på engelska med mycket bra ljudåtergivning - tyvärr klarar programmet inte av svenska språket lika bra. Man kan också spara ner en engelsk text som ljudfil, och lyssna på den i sin mp3-spelare. Läs om fler funktioner hos Scribd. Frågor och Svar ger också en bra bild av gratisprogrammets möjligheter.

Om du bara skriver då och då för publik, kan Scribd vara ett bättre alternativ än en blogg, som ju bör fyllas på regelbundet. I Scribd fungerar varje fil som du laddar upp som en fristående publikation som får en egen webbadress. Testa Scribd och börja att skriva på webben du också!

Via Lifehacker

Länk Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips