Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-11-12

 

Ju bättre du blir på engelska, desto mer ris doneras till hungriga!

Free Rice-språkspelet för Tredje världen Vilken strålande idé! Du kan lära dig litet nya ord på engelska varje dag! För varje ord som du klarar av, doneras 10 risgryn via FNs matprogram till Tredje världens hungriga. De får mat - du lär dig nytt varje dag!

Så fiffig är webbplatsen Free Rice! Språkspelet har varit igång i drygt en månad och under den här korta tiden har inte mindre än 1.330 miljoner riskorn kunnat levereras. De kan säkert mätta ett antal hungriga magar på olika håll i världen. Du kan se hur spelet har tagit fart under månaden som har gått!

Hur gör man? Man klickar bara på det svar som man tror bäst beskriver ordet som efterfrågas. Du får svar direkt. Om det är rätt är nästa ord litet svårare, om det är fel blir nästa ord litet lättare. Och du kan se hur tallriken med risgryn fylls. Som tur är kan man gissa och ofta blir det faktiskt rätt - alltså har man en viss hum om vad ordet betyder.

Tjänsten är reklamfinansierad utan att det stör. Det kan faktiskt vara ganska trevligt att klicka på reklamikoner som man blir nyfiken på och lära sig ännu mer.

Du kan se att Sverige toppar listan av länder som lovat att ge 0,7% av BNP i bistånd till utvecklingsländerna. Vi har redan nått 1,03% år 2006. Medan t ex rika länder som Schweiz, Australien, Nya Zeeland, Japan, USA och Canada inte ens har någon plan för hur de skall nå målet.

Du kan klicka på ett färdigskrivet brev på svenska ställt till statsminister F. Reinfeldt, där du ber regeringen stöta på länder som inte har en plan för U-landsbiståndet.


På kort tid har jag fått ihop till en risportion till någon hungrig och lärt mig några konstiga nya ord - fast minns jag dem i morgon? Det är inte så säkert! Jag får nog ligga i hårdträning!

via Fichey.com 12 november 2007

Länk Nyckelord: , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips