Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2004-06-29

 

Nya grepp mot spelberoende

Surftips Seniorer logga I dag finns det minst 100.000 personer som har problem på grund av sitt spelande, och cirka 25.000 som betraktas som spelberoende. Men många får inte den hjälp som de behöver, bland annat eftersom en plats på ett behandlingshem kostar mycket pengar.

En nyhet är att spelberoende ska kunna få stöd via Internet. Det är psykologiska institutionen vid Uppsala universitet som i ett försöksprojekt erbjuder behandling med hjälp av en självhjälpsmanual på nätet. Under hösten finns det plats för 60 deltagare som under åtta veckor ska följa ett program och samtidigt får stöd via e-post och telefon av en utbildad terapeut. Tidigare har man på samma sätt med framgång behandlat panikångest, social fobi och depressioner.

Sten Rönnberg är professor emeritus i socialt arbete vid Stockholms universitet, och har lång erfarenhet av forskning om spelberoende. Han välkomnar den nya satsningen. (Christina Kerpner i DN 29/6 2004)

Stödlinje
Statens folkhälsoinstituts stödlinje för spelberoende: 020-81 91 00
Externa länkar
Självhjälpsprogrammet på internet


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips