Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-09-08

 

En obekväm sanning har filmpremiär

Al Gore Al Gore, tidigare vicepresident i USA, deltog i Kyotoförhandlingarna om miljön. När han kom hem till senaten i Washington fann han att bara en senator av hundra var villig att underteckna Kyotoavtalet. USA har ännu inte skrivit under fördraget.

Al Gore har ett glödande engagemang för miljöfrågorna när han nu reser jorden runt och sprider fakta om de överhängande riskerna för mänskligheten med den globala uppvärmningen. Han var i Sverige på blixtbesök i samband med att hans film En obekväm sanning går upp på biodukarna idag. Filmen är Oscarstippad, vilket är ovanligt med tanke på ämnet och uppläggningen. Grunden till filmen är hans föredrag med powerpointbildspel, som regissören Davis Guggenheim har använt sin trollstav på.

Tack vare våra utmärkta Vetenskapens Värld i SVT är vi svenskar inte okunniga om miljöproblematiken. Men i En obekväm sanning får vi vetenskapliga fakta presenterade med glöd.

Du kan också se en video på 1 timme och 20 minuter från en av hans många föreläsningar - klicka på startknappen i YouTube. Den ger en försmak av biograffilmen.

Nyckelord: , ,

Bildkälla: Bio.nu

DN: Faran är den största vi någonsin stått inför (även 1 min video)

Ny Teknik: Den globala vädergubben

Tomas Melin: En obekväm sanning

Robin Good: Global Warming: An Inconvenient Truth - The Movie Is Here

Uppdatering 25 februari 2007 - Filmen An Inconvenient Truth finns nu på DVD


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips