Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-09-03

 

Webb 2.0 och Webb 3.0 - vad är det?

Förändringen på Internet går i en rasande fart! Sedan några år tillbaka går utvecklingen mot fler webbaserade tjänster. Vi använder programtjänster på nätet, ofta gratis, behöver inte bekymra oss över vad som är den senaste programversionen, eftersom det alltid är den som vi arbetar i. Tjänsterna är snabba, lätta att använda och den stora fördelen är att vi kan samarbeta i viktiga dokument - oberoende av om det är texter, bilder, kalkylark med viktiga ekonomiska sammanställningar eller presentationsmaterial. Webb 2.0 kallas ofta den här utvecklingen inom IT, som blivit möjlig genom Ajaxtekniken.

Men nu ligger Webb 3.0 i startgroparna. I början av augusti 2007 fick Googles VD Eric Schmidt frågan vad Webb 3.0 är på en konferens. Du kan lyssna på hans svar i en kort video.Han betonar att Webb 3.0 är ett nytt sätt att bygga program, där programdelarna byggs ihop. Programmen är små i storlek och de kan köras både i datorer och i mobiler. De är snabba, kan anpassas efter användarnas behov och vi får tillgång till dem genom tips i sociala nätverk på webben och via epost.

Webb 3.0-utvecklingen kommer att lösa många av dagens problem, menar Schmidt, och Webb 3.0 kommer att växa snabbt och bli väldigt stort. Så spana in Webb 3.0 när du hör talas om det!

via Go2Web2

Länk Nyckelord: , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips