Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-08-17

 

CD-skivan fyller 25 år idag

CD-skiva Idag är det 25-årsjubileum för CD-skivan rapporterar Ny Teknik. Sony och Phillips skapade plastskivan som fått så stor betydelse för både musikvärlden och datoranvändningen i hela världen. Den första skivan pressades i Hannover, Tyskland, och CD-intäkterna har länge haft stor betydelse för Phillips i Holland. Det är intressant att Europa spelade en viktig roll här!

Men nu har CDn tappat mark inom musikdistributionen och USB-pinnen kämpar om att bli en attraktiv efterföljare, speciellt som den är mer flexibel genom att det går att förändra innehållet. Troligtvis kommer vi att ser mer av integrerade lösningar framöver med både musik/datafiler och spelare/program i enheter som dagens mp3-spelare och USB-pinnar, där man bär med sig program och egna filer i fickan och kan koppla upp sig mot den dator som finns närmast till hands. Inte minst för skolans behov kan det här vara en billig och bra lösning.

Men CD-skivan som fick ett lager med 24 karat guld, som såldes för 12 kronor styck och som skulle hålla i 300 år blev ingen succé .

Computer Sweden: Nu är det dags att pensionera cd-skivan
Computer Sweden: Guldbelagd cd-skiva håller i 300 år
Surftips - Seniorer: Franska gymnasieelever får USB-minne med gratisprogram

Bildkälla: Aussiegall hos Flickr

Länk Nyckelord: , , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips