Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-08-21

 

Internetdator - lätt på alla sätt!

Asus EEE PC 701 Den stora kvalitetstillverkaren av bärbara datorer, Asus i Taiwan, tar nu upp kampen om lågprissegmentet, enligt uppgift har de sporrats av prispressaren OLPC-datorn (One Laptop Per Child). Men Asus tänker leverera till privatpersoner vilket inte gäller OLPC, som marknadsförs direkt mot skolmyndigheter i tredje världen.

Senare i höst kommer vi att kunna köpa den lätta och smidiga bärbara datorn Asus EEE PC 701 och välja bland tre storlekar på flashminnet (som ersätter hårddisk). Datorn väger under ett kilo och skärmen är liten, bara 7 tum med 600 x 480 pixlar i upplösning. Datorn är utrustad med Linuxdistributionen Xandros och program med öppen källkod samt är Windows XP-kompatibel. Den startar upp på 15 sekunder. Priset varierar mellan 1.600 och 2.500 SEK beroende på modell och land.

Mer att läsa om datorn finns både hos Asus, man kan titta på en flashfilm (som behöver litet tid för att ladda in) och hos Wikipedia. Asus har utnämnts av Wall Street Journal i Asien till bästa datorföretag vad gäller kvalitet och tjänster, inte minst för affärsfolk.

För seniorer är det här knappast en dator som kan ersätta en bärbar i vanlig storlek med tanke på skärmens storlek och upplösning även om prislappen är attraktiv. Men många seniorer reser numera under längre perioder och då kan den här datorn med inbyggt WLAN vara ett av flera alternativ för den mobile. De tre bokstäverna E i EEE PC står för Easy to Learn, Easy to Work, Easy to Play, Excellent Internet Experience och Excellent Mobile Computing Experience.

Det här är en liten, energisnål, snabbstartad och billig internetdator med trådlös uppkoppling som klarar de vanligaste uppgifterna som vi vill utföra på nätet till vardags. Den har VGA-port och kan antagligen kopplas till en extern skärm. Men du bör noga tänka igenom dina egna behov och fundera över om det här kan vara en dator för just dig!

PC för Alla: Asus tar upp kampen med Medisons 1000-kronorsdator

Bildkälla: Asus EEE PC 701

Uppdatering 22 aug 2007 - Computer Sweden: Superbilliga bärbara från flera håll

Uppdatering 17 okt 2007 - Webware: Asus Eee PC levereras nu till USA, kostar 2.600 SEK i mest kraftfulla utförandet, titta på bildspel; TechWorld OpenSource: 13 anledningar till att köra Linux och inte Windows

Länk Nyckelord: , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips