Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-10-07

 

Håll koll på nytt webbinnehåll med Page2RSS!

RSS med Page2RSS Numera är det lätt att hitta nytt material i de webbplatser som man är intresserad av. Den praktiska RSS-tekniken gör att man kan prenumera på favoritsajter och läsa allt nytt som tillkommer i sin RSS-läsare, t ex Bloglines, som jag har skrivit om tidigare. Med RSS-flöden behöver man aldrig missa en viktig nyhet - förutsatt förstås att man regelbundet följer upp i sin RSS-läsare.

Men det finns webbplatser som ännu inte har installerat RSS-flöden - vilket utmärks med den lilla oranga fyrkanten som brukar dyka upp i adressfönstret till höger i webbläsaren. Synd, men nu finns det en väldigt bra lösning - etjänsten Page2RSS.

Det är enkelt och väldigt praktiskt! att använda Page2RSS! Dessutom är det naturligtvis gratis! Du behöver inte ens registrera dig! Gör så här:

1. Gå till Page2RSS och dra länken "Add to Page2RSS" till bokmärkesmenyn i din webbläsare
2. Gå till en webbsajt som inte har RSS-flöde och som du vill bevaka
3. Klicka på bokmärkeslänken Page2RSS i din meny när du är inne på en sida som du vill prenumerera på
4. En Page2RSS-sida kommer då fram med information om vilken sida du har valt
Prenumerera på Page2RSS 5. Avsluta med att prenumerera - Subscribe to Feed - och välj en RSS-läsare där du kan läsa alla uppdateringar som görs av sidan. Välj t ex Bloglines eller MyYahoo om du har konto hos Yahoo.
6. Kolla av i din RSS-läsare regelbundet. Där kan du läsa allt nytt som kommit in på sidor som du prenumererar på.

Nu kan du fortsätta med att prenumerera på alla webbsajter som du brukar besöka. Det är snabbt och enkelt att läsa nyheterna i din RSS-läsare! Vad vore webben utan RSS-flödena!!

Surftips - Seniorer: RSS förklarat så att man själv vill pröva på!; Testa RSS-läsaren Bloglines i vässat utförande!

Länk Nyckelord: , , , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips