Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2008-12-24

 

God Jul med skön julmusik

Wikimedia/Leonardo da Vinci  St Anne, St John and the child

Origen
Quantcast

Du kan lyssna till åtta olika tolkningar av Ave Maria i musikspelaren.

Bildkälla: Wikimedia/Leonardo da Vinci: St Anne, St John and the Child

Etiketter: , , , ,


2008-12-20

 

Sprakande brasa som skärmsläckare

brasan.nu  Animerad brasa med sprakande ljud Varför inte koppla av vid en sprakande vinterbrasa, när dagarna är som mörkast under året vid vintersolstånde!

Nu i IT-åldern behöver vi ju inte ens ha en öppen spis eller kamin för att njuta av det rofyllda från en brinnande brasa. Det går lika bra att höra ljudet från furuveden som brinner på datorskärmen. Klicka på brasan så har du en härligt värmande skärmsläckare!

Tipstack till Nikke index

Etiketter: , , ,


2008-12-14

 

Påminnelsetjänster för gammal och ung

Remindr.info Påminnelsetjänst på webben Nog är det skönt att avlasta minnet - post-it-lappar, att-göra-listor, knut på näsduken - ja, metoderna är många. Nu med datorernas hjälp har vi ännu fler möjligheter. Att-göra-program toppar nog nästan listorna över småprogram. Jag tänkte göra dig uppmärksam på två väldigt enkla och användbara program - Remindr och Extraminne.

Ibland vill man bara göra en snabb och enkel notering och bli påmind när det är dags. Remindr.info är då ett bra val. Remindr kräver ingen registrering och kostar inget. Det kan inte bli enklare än så här att hålla koll på det som man inte får glömma.

Gör så här på webbsidan hos Remindr:
- skriv in vad du skall komma ihåg
- datum när du vill bli påmind och eventuellt klockslag
- hur du vill bli påmind - på ett eller flera av fyra olika sätt - via epost, Twitter, Jabber/Gtalk eller mobilen
- avsluta med att klicka på den gröna knappen Thanks!
- du får omedelbart en bekräftelse och kan ändra om något blivit fel
- när det sedan är dags, får du en påminnelse i eposten eller på det sätt som du valt att bli påmind.

Men mitt favoritprogram för påminnelser är Extraminne.se som också är en gratistjänst. I Extraminne skriver man in uppgifterna i en årsalmanacka. Här måste man registrera sig och kan sedan skriva in allt man vill bli påmind om.

Almanackan gör att man får en bra överblick. Födelsedagar kan man välja att bli påmind om varje år, gärna viss tid i förväg och dessutom på själva dagen. Man kan välja att bli påmind via SMS och/eller epost.

Genom att gå tillbaka i den här digitala Extraminneskalendern har jag också en bra dagbok och kan kolla upp viktig information bakåt i tiden.

Extraminne är på svenska, snabb och lätt att sköta - en utmärkt avlastning för minnet! Jag har den lätt åtkomlig som en flik i webbläsaren och använder den ofta.

Fler påminnelseprogram:
Mashable: 100+ More Ways to Organize Your Life
Top 100 Tools: Remember the Milk
Surftips - Seniorer: Avlasta minnet - Bli påmind via epost med YourLi.st

Tipstack till Scary Mary

Etiketter: , , , , , , , , ,


2008-12-13

 

NiceTranslator - din tolk på webben!

Nicetranslator översätter mellan 34 språk På Internet möter vi många språk som vi inte behärskar. Värst är det när man behöver följa en instruktion på ett annat språk. Många använder nu Google Translate. Översättningarna till svenska kan vara knaggliga och bli konstiga - men det är ju andemeningen i informationen som är det viktiga.

Nu finns också översättningstjänsten Nice Translator som använder Google Translate men är lättare att arbeta med och definitivt snyggare. Den fungerar också i mobilen. Tänk vad bra när man är utomlands och kan översätta skyltar och annat nödvändigt.

Gör så här:
• Bestäm vilket eller vilka språk du vill översätta till i popupmenyn Translators. Använd Shifttangenten om du vill översätta till flera av de 34 språken samtidigt
• Skriv in texten som du vill få översatt eller kopiera in texten i textrutan. Nice Translator känner av vilket språk det är
• Avsluta med Enter
• Nu är det bara att läsa på alla språken som du har valt.

Spara NiceTranslator som favorit! Här finns också 46 trevliga verktyg för ordkrängaren från Lifehacker (på engelska).

Tipstack till Bloggliv

Etiketter: , , , , ,


2008-12-12

 

Beställ julresan på samåkningssajt!

Samåkning.se - Sveriges samåkningscentral på internetBilplats.se för samåkning





Nu finns det flera webbplatser som erbjuder samåkning - en bilplats mot avgift för bensinkostnaden. Du kan också själv anmäla önskemål om din resa helt gratis på webbplatserna Samåkning.se och Bilplats.se.

Du hittar lätt bland erbjudanden och kan söka på resväg. Sedan kommer ni överens utan mellanhänder - bilföraren och passagerarna. Erik Borälv hos NITA skriver om samåkningsmöjligheter - både för dagliga bilresor och för mer tillfälliga.

Visst är det suveränt att kunna spara miljön, resa bekvämt och billigt!

Etiketter: , , , , , ,


2008-12-03

 

Ditt lystmäte av advendskalendrar 2008 på nätet

julkalender.nu Gör din egen julkalender med foton och video Det lackar mot jul och bloggaren 1000ord@bigfoot.com har i år liksom föregående år letat upp och länkar till advents/julkalendrar i mängd. Du har till och med fler kalendrar än adventskalenderns 24 fönster att välja bland i år.

En nyhet för i år är att du lätt kan tillverka din egen julkalender med Julkalendern.nu och lägga in foton och videosnuttar från YouTube som du vill överraska dina kalenderbitare med.

Om du är intresserad av kemi bör du också ta en titt på Lunds Tekniska Högskola, - Kemi-Julkalender 2008.

Bildkälla: Gör din egen julkalender med julkalendern.nu

Etiketter: , , , , ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips