Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-03-07

 

Grattis CS till kvinnosatsningen idag!I Computer Swedens ledare (krävs webbkod) läser jag idag: "Tidningen du håller i handen är unik, världens första IT-tidning helt utan män. Det är bara kvinnor som uttalar sig, skriver krönikor, har åsikter och finns med på bilderna. Inte en slips så långt ögat når."

Inför årets internationella kvinnodag har tidningen gjort det ovanliga - att söka upp kunniga kvinnor som uttalar sig för CS-redaktörerna. Alla bilder i hela tidningen - med undantag för reklamen - visar kvinnoansikten, allvarliga och leende. Det är inte minst trevligt att se alla kvinnor som är på väg mot nytt jobb. Här brukar man annars mest se manliga ansikten. Det är samma läsvärde i artiklarna som i vanliga tidningsnummer.

Vi hoppas naturligtvis att det här inte är en engångsföreteelse - utan att det blir naturligt för redaktörerna att alltid be att få en intervju med en kvinna i teamet - för de finns där, det visar det här numret mycket tydligt. I just IT-branschen som är extremt mansdominerad. Lycka till med den här satsningen att synliggöra kvinnorna!

BildkällaKubansk åttonde mars-affisch från 1970-talet.


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips