Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-03-01

 

Bloggarna en ny stark maktfaktor

"Var sjätte sekund startar en ny blogg och i hela världen finns ungefär sex miljoner bloggar eller webbloggar. Det är vår tids nya nyhetsförmedlare som vid sidan om de stora fömedlar sin version av vad som händer i världen. En av Sveriges många bloggare Steffanie Müller var med i Front i P3 tillsammans med Peter Wolodarski, ledarskribent på DN, för att diskutera bloggar."

Måndagens program kan man lyssna på i datorn i form av två webb-radiosnuttar på tillsammans ca 10 minuter

Vi får höra några bloggares syn på varför de skriver bloggar, vad bloggandet tillför de etablerade medierna men också vilka risker som det nya, mycket snabba mediet kan medföra. Bloggandet har kommit för att stanna är deras slutord!

Uppdaterat 1 mars kl 17 - Ämnet blogging är aktuellt dessa dagar! Även P4 Extra hade ett inslag idag som man kan lyssna på i den egna datorn.

Bloggens makt exemplierades i samtalet - Sara Holm med bloggen Hedgehog lyckades få det stora företaget l´Oréal att dra tillbaka en reklambild. Diskussionen fördjupades här ur ett journalistiskt perspektiv. Inslaget hittar man i ljudfilen kl 13.33 - 14.00, dels 3.20 minuter in i programmet med musikmellanspel efter 13 minuter och så avslutas diskussionen 15 minuter in i ljudfilen och pågår i ytterligare fem minuter. För att nu vara mycket exakt!

~~~~~~~~~~

Jag kan kanske tillägga att det fortfarande är försvinnande få seniorer som använder bloggandet för att t ex reflektera över samtidshändelser utifrån sina upplevelser under ett långt liv eller som delar med sig smakprov på sina hobbies.

Det är lättare att komma igång med en blogg än med en egen hemsida,Gör hemsida med Blogger! det kostar ingenting, det är bara lusten att skriva eller använda bilder som behövs. Så det är bara att fånga möjligheterna som bjuds!


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips