Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-03-16

 

Visuella sökmotorn KartOO

Jag har tidigare skrivit om den grafiska sökmotorn KartOO, som visar upp sökresultaten som kartor. Jag vill puffa för den här sökmotorn för man kan hitta mycket här som man inte så lätt hittar med vanliga sökningar. Och så presenteras sökresultaten så vackert!

Sök t ex på "Seniornet Sweden" i KartOO, ta med citationstecknen kring SNS och välj "search the web" till höger om Search-knappen innan du trycker på Search. Då får man upp ett nät av länkar med Seniornet Sweden i mitten. Man kan också se på vilket sätt de olika "noderna", sökträffarna, är kopplade till SNS genom att läsa vad det är för begrepp som förbinder dem. Man kan t ex se att SNS finns med på den viktiga sidan Sverige.se. Undersök sedan de sökträffar du blir nyfiken på.

Men det finns mycket mer att hämta! Längre ner i fönstret finns den oranga knappen "next map". Klicka på den så får du upp ett nytt nät av relationer. Här fick jag upp ett antal Seniornetklubbar i Sverige. Men också den mycket intressanta finska Seniornet-bloggen. Där finns otroligt mycket att läsa och lära!

Klickar man vidare med "next map" kommer ytterligare klubbar upp och organisationer som har lärande-på-nätet samt utmärkta Sofia.se med vår egen ViviAnn Lundeqvist som webbmoster/webbmaster.

Det är bara att söka vidare och få upp nya nätrelationer. Man kan också söka på begreppen i vänstra kolumnen, nya för varje ny kartsida.

Som du märker kan man lätt fastna här för att sökandet leder till så mycket intressant! Glöm inte att också söka på egna sökord!


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips