Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-02-25

 

Celestia - Rymden i din egen dator

Gör en tredimensionell resa i datorn till solen och till yttre rymden! Programmet Celestia är ett av veckans mest nedladdade gratisprogram för Windows på ca 12 MB. Det är ett rymdsimuleringsprogram som låter dig uppleva och färdas i rymden, bland stjärnorna och solsystemen.

När du har installerat programmet kan du börja med att i Helpmenyn välja Demo. Då tas du med på en lång rymdfärd och får en uppfattning om vad programmet erbjuder. Det är både vackert och lärorikt.

I menyn Navigation finns en Tour Guide där man kan välja sitt mål, t ex Saturnus. Med zoomverktygen kan man komma nära mycket avlägnsa föremål.

En annan skönhetsupplevelse bjuder Hubbleteleskopet på. Upplev de spännande och sagolikt vackra formationerna i rymden som har fångats av Hubbleteleskopet och som sammanställts till en liten film som visas med elektronisk musik.

Nyckelord: ,

Textkällor: PC World; Skönheten i rymden


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips