Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-02-24

 

Undvik strålning från den sladdlösa telefonen!

DECT-telefon Det är bekvämt med en sladdlös telefon! Inte minst för oss seniorer som kanske tar längre tid på oss för att komma fram till telefonen när det ringer. Det säljs sladdlösa telefoner som aldrig förr meddelar Computer Sweden. Under 2005 har inte mindre än 1.250.000 DECT-telefoner sålts. Man tror att satsningarna på bredbandstelefoni har ökat intresset för de sladdlösa telefonerna. Enligt Ny Teknik går det att skicka sms från hemtelefonen till mobiltelefoner via fasta nätet, om DECT-telefonen har SMS-funktion och om det finns nummerpresentation i abonnemanget.

Men det är viktigt att känna till att DECT-telefonens basenhet finns i laddaren och den avger ständigt strålning, även när man inte talar i telefonen. Den kan stråla betydligt mer än en mobiltelefon. Man bör alltså aldrig ha en DECT-telefon stående på en plats där man vistas länge, t ex på nattduksbordet. Informationen om detta är inte så väl känd, men det finns mycket att läsa, bl a från Statens Strålskyddsinstitut.

Nyckelord:

Bildkälla: DECT-telefon; Textkällor: Computer Sweden;
Ny Teknik; Vågbrytaren Stockholm/2006; Statens Strålskyddsinstitut/2004/sid 13 och 33


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips