Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-06-04

 

Dr Phil-effekten

Makeovermani Utseendet har stor betydelse. Vackra människor får mycket gratis - det visar forskningen. Livet är inte rättvist.

Aldrig tidigare har väl så många haft möjlighet att satsa så mycket tid och pengar på sitt utseende som nu.Det gäller både kvinnor och män. Och inte då bara snygga kläder. Utan snyggare näsa, större läppar, silikonbröst mm.

Thomas Johansson, som är professor i socialpsykologi, har nyligen gett ut en bok - Makeovermani - om Dr Phil, plastikkirurgi och illusionen om det perfekta jaget.

En av utgångspunkterna har varit att undersöka hur ett fenomen som Dr Phil och program som Extreme Makeover har kunnat få så stort genomslag i västvärlden. Ett syfte med min bok är att sätta in dessa fenomen i ett större socialt och kulturellt sammanhang.

Vetenskapslandet har gjort ett program med Thomas Johansson om det här samtidsfenomenet. Hur påverkas människors identiteter och vardagsliv?

Nyckelord:

Bildkälla: Bokus.com/Makeovermani


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips