Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-03-21

 

Årets Silverstämpel gick till IT-föreningen SeniorNet Sweden

Bo R Svensson och Margareta Säfholm, SeniorNet Sweden Silverstämpeln är ett pris som mötesplatsen Silvergenerationen delade ut för första gången i går kväll. "Silverstämpeln delas ut för att uppmärksamma framstående insatser för en ny syn på generationers förmåga och roller och för minskad åldersdiskriminering." I klassen Företag/Organisationer gick priset till IT-föreningen SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden Stort grattis till alla fyrtio SeniorNet-klubbarna, som på helt ideell grund ger seniorer en första och fortlöpande kontakt med datorn och internet! Sedan starten av SeniorNet Sweden för tio år sedan följer man utbildningsidén "äldre lär äldre framför datorn" - en princip som fungerar bättre för många seniorer än mer traditionella kurser, där det ofta går för fort fram. I diskussionsforum DatorBiten på SeniorNets webbplats kan alla medlemmar få svar på och hjälpa till med att själva besvara problem med IT-användningen.

Övriga finalister till Silverstämpeln i klassen Företag/Organisationer var: "Axess Television, Friskis & Svettis samt Stockholm Omsorg, verksamheter som var och en på sitt sätt bryter ned åldersgränser och därigenom medverkar till en ökad åldersintegrering".

En varm gratulation också till Margò Ingvardsson som blev personlig klassvinnare genom sina insatser att bryta ålderssegregeringen i Sverige - tidigare RFSU-ordförande, jobbar numera i FORUM 50+ och med kvinnohälsa, f.d riksdagledamot (v).

Priset, som är specialgjort för detta tillfälle, består av en stämpel och ett diplom designade av konstnären och art directorn Eva Edenby, Helsingborg. Stämpeln har handtag i öländsk ek gjort av träslöjdaren Mikael Andersson i Runsten på Öland, med silverplatta från Rolf Karlssons silversmedja, Stockholm, och med gravyr från Askwalls, Stockholm. Läs också om Silvergenerationens motiveringar till utmärkelserna.

Läs mer om
- Silverstämpeln hos Silvergen.org
- Om SeniorNet Sweden
- Klubbar hos SeniorNet Sweden
- NationalEncyklopedins Kunskapspris till SeniorNet Sweden, augusti 2003
- Råd och Rön: De äldres vän på nätet
- UCIT - Umeå Center for Interaction Technology: Datorer är dåligt anpassade för äldre

Länk Nyckelord: , , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips