Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2007-10-22

 

Fungerar kommunens hemsida för äldre?

SeniorNet Lidingö Ja, visst är det en berättigad fråga! Dala-Demokraten berättar att Ludvika kommun nu undersöker hur användarvänlig kommunens hemsida är för äldre. Kommunen har gått ut med en enkät till personer mellan 65-75 år med bl a frågorna ”Känner du till att du kan ändra teckenstorleken direkt på kommunens hemsida?” och ”Har du behov och/eller intresse av att få innehållet på kommunens hemsida uppläst automatiskt?”. Tänk vad viktigt det är att ta reda på om alla medborgare, inte minst de äldre, faktiskt kan ta del av den offentliga informationen som numera huvudsakligen finns på webben!

Hur är det då i min egen kommun, Lidingö, undrar jag naturligtvis! Jag vet att IT-klubben SeniorNet Lidingö deltog i uttestningen av Lidingös nya webbplats år 2003. När jag nu ber Malin, Lidingöwebbens virtuella värdinna, länka mig till information om äldreomsorg inom Lidingö Stad, får jag en rik provkarta med länkar. Utmärkt!

Men man skall naturligtvis behärska IT för att kunna ta del av all den här informationen. Och där lämnas många äldre utanför samhällets informationsutbud.

Tyvärr gäller det också många yngre!InUseful är ett konsultföretag som arbetar med användbarhet på webben och de skrev nyligen om hur mycket snabbare och enklare det är att boka sin flygbiljett via resebyrå jämfört med via internet. Så skulle det ju inte behöva vara om man tog hänsyn till hur vi användare tänker, när vi söker på webben. Användbarhet är fortfarande ett lika hett område idag som det har varit under mer än ett decennium!

Tips via NITAs nyhetsbrev vecka 42 2007

Länk Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips