Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-02-02

 

Varför använda nyhetsläsare?

Har du svårt att hänga med och få alla nyheter på de webbsidor som du vill följa, trots att du har Favoriter/bokmärken? Då är nyhetsläsare något för dig!

Många webbsidor har nu valt att presentera sitt innehåll i en sådan form att nyhetsläsare snabbt kan presentera resultatet - och inte bara presentera resultat från en webbsida utan från 10 eller 100 eller många fler. Man samlar på alla nyheter som man vill prenumerera på under ett tak och kan då se på de webbsidor som det har kommit in nytt material i och behöver bara kolla upp dem. Praktiskt, inte sant!?

En av de bästa nyhetsläsarna är Bloglines. Den vann priser förra året för utmärkt funktionalitet, den är gratis, den gör det enkelt för dig att läsa allt nytt som händer på de webbsidor som du tycker om att besöka (förutsatt att de har en RSS-knapp eller XML-knapp, så att nyhetsflödet går att fånga upp). Andra nyhetsläsare hittar du här.

Jag har tidigare skrivit om hur man kan komma igång med Bloglines. Läs gärna igenom det först.

Med väldigt korta instruktioner kan du här få hjälp att skapa en prenumerationstjänst i Bloglines. Allt är gratis och utan reklam. Gör då så här för att komma igång:

- Gå till Bloglines
- Registrera dig med användarnamn och ett lösenord som är lätt att komma ihåg
- Du får upp ett fönster med en vänsterkolumn som kommer att innehålla alla dina prenumerationer, där du klickar när du ser att nytt har tillkommit. Sedan läser man nyhetsinnehållet i högra delen av fönstret.
- Ha i beredskap någon webbadress som du vill prenumerera på. Bloggar har RSS-flöden inbyggda, så det är bara att skriva in en URL, t ex http://surftips.blogspot.com
- Använd länken uppe i vänstra fönstret My Feeds > Add. Nu ändras högra delen av webbfönstret. Överst ombeds du att klistra in webbadressen till sidan som du vill prenumerera på (=Blog or Feed URL. Klistra in länkadressen.
- Avsluta med Subscribe (=prenumerera)
- Nu kommer ett nytt högerfönster upp och det enda du behöver göra är att klicka på knappen längst ned - Subscribe
- I vänstra delen av webbfönstret finns nu din nya prenumeration som en länk. Klicka på den och läs innehållet, även tidigare publicerade artiklar kanske, som finns i popupmenyn.
- Så enkelt var det! Men lägg nu till ytterligare en prenumeration, t ex RSS-länk till InternetWorld, som finns under länken "lägg till"
- Gör på samma sätt som tidigare, följ samma steg och testa dina nya prenumerationer
- Avsluta med att göra en Favorit/bokmärke till Bloglines och titta in då och då på din prenumerationshemsida och läs allt nytt som tillkommit. Glöm inte att lägga till nya webbsidor med RSS-flöden, som du vill följa.


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips