Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-09-23

 

RSS förklarat så att man själv vill pröva på!

RSS Har du stött på begreppet RSS, men inte riktigt förstått på vilket sätt det skulle kunna vara bra för just dig? Du är inte ensam om det.

Men nu har en amerikan skrivit en mycket uppskattad artikel - Hur man förklarar RSS på Oprahs sätt. Bloggen Webbsnack har anpassat artikeln för svenska förhållanden och kommenterar den.

Läs den här artikeln - RSS förklarat så att vem som helst förstår! Och pröva om inte du också trivs med att få alla dina uppdaterade webbplatser serverade i din nyhetsläsare varje dag.

Alla vi som har ett antal favoritsidor som vi vill återkomma till får det mycket enklare med en RSS-läsare. Själv använder jag webbläsarenBloglines sedan flera år tillbaka och skulle inte kunna vara utan den. Eftersom programmet ligger på webben, behöver man inte installera något program på sin egen dator. En annan fördel är att jag kan komma åt mina RSS-flöden från vilken dator som helst som har internetuppkoppling. Jag har puffat här i Surftipsen för det praktiska med RSS-läsare så att man kan följa uppdateringarna på sin favorithemsidor utan att behöva besöka dem en efter en.

Hur kommer man då igång?

1. Skaffa en RSS-läsare. Firefox och kommande Internet Explorer 7 har RSS-funktionen inbyggd i webbläsaren - det kallas för Levande bokmärken.

2. Det enda man behöver göra, för att prenumerera på ett RSS-flöde, är att kopiera länken till RSS-flödet till den webbplats man vill bevaka och lägga in RSS-länken i sin RSS-läsare. RSS-länken får man fram när man klickar på någon av de oranga ikonerna som brukar finnas på hemsidorna.

3. Läs sedan dagens nyhetsskörd i RSS-läsaren. I den finns också länkar tillbaka till webbplatserna, så när du vill läsa innehållet i själva originalartikeln, är den bara att klicka sig dit.


Surftips - Seniorer: Varför använda nyhetsläsare? Kom igång med Bloglines!

Surftips - Seniorer: Alla nyheter med ett klick

Surftips - Seniorer: TV-sändningar nu gratis i datorn

Craving ideas: How to explain RSS the Oprah way

Nyckelord: , , ,


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips