Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-04-13

 

Googles Kalender lanserad

Google har nu ytterligare en gratistjänst med den nya Ajaxtekniken - Google Calendar. Ren, snygg, snabb och lätt att använda.

Med Agendafliken kan man se en uppställning av de händelser som man lagt in. Man kan naturligtvis också få många olika kalendervyer - dag, vecka, månad.

Det är mycket lätt att lägga in aktiviteter genom att man får stöd av kalendern att välja dag och tid. Man kan också bjuda in gäster med epost till en viss händelse. Här finns sökfunktion och hjälplänk att komma igång.

Kalendern kan vara privat eller öppen för alla. Och man kan välja att bli påmind viss tid innan något inträffar, t ex 10 minuter innan ett intressant radioprogram startar eller en dag före en koncert.

En snygg detalj - när man klickar på något i månadsöverblicken får man upp en snygg pratbubbla med all information inklusive en länk till karta. Men det blev dagens garv!! Det här är ju Google, så USA-kartan hjälpte mig inte långt. Men om jag installerar Google Earth kanske det lyckas bättre. Hitta.ses svenska kartor är annars alldeles utmärkta för mina behov här i Sverige.

Om man klickar på "My Calendars" kan man göra inställningar som innebär att man har en gemensam kalender för t ex en arbetsgrupp som man deltar i och bara medlemmarna har då tillgång till de gemensamma tiderna.

Googles tjänster och produkter uppvisar nu en riktigt omfattande provkarta. På den här sidan får man en bra överblick över gratisutbudet. Den verkar dock inte vara helt uppdaterad. Jag saknar både Google Pages och Google Calendar.

Och man får själv ta ställning till hur många tjänster man vill använda sig av med tanke på att informationen samlas på Googles servrar och man vet inte riktigt hur den kan komma att användas.

För att använda kalendern och andra program måste man ha ett Googlekonto, t ex Gmail. Det verkar som om man kan direktregistrera sig på webben för ett konto. Annars har jag möjligheter att bjuda in dig som är intresserad. Sänd bara mail till arissler och efter kanelbullen skall det i epostadressen stå gmail.com.

Uppdateringar: Framtidsscenarios med Google Calendar; Tidskriften Mikrodatorn har fem smarta tips till den som vill komma igång med Googles kalendertjänst och andra intressanta lästips i länkarna sist i artikeln, t ex Ajax ger webben nytt liv. Se också PC för Allas webbTV-debatt från 21 april 2006 om bl a Personlig integritet aktualiserad av Googles kalender.

Nyckelord:

via Beta Alfa 2.0; Techcrunch


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips