Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2004-11-09

 

Kommunicera smidigt på Internet!Har du tänkt på att det kan vara bättre att kommunicera med nära och kära med hjälp av ett diskussionsforum än med epostmeddelanden, som man ändå aldrig sparar på rätt ställe?

Det finns utmärkta program för diskussionsforum på Internet, som är helt gratis och som har massor med funktioner som man uppskattar! Ett sådant är ProBoards, som vi använder i Nätcirklarna inom SeniorNet Lidingö. EZBoard (som nämns på Lidingös hemsida) är mer kraftfullt, men har också en mer komplicerad inloggningsprocedur.

Hur gör man? Medlemmarna registrerar sig själva och väljer användarnamn och lösenord. Sedan är alla igång! Administratören kan anpassa färger och utseende på Forum, kan välja att lösenordsskydda vissa forum, kan skicka ut epost till alla medlemmar m m.

Som medlem har man full kontroll över det man själv har skrivit, man kan ta bort inlägg som man inte är nöjd med eller göra ändringar i det redan skrivna. Man kan också se hur många som har varit inne och läst i en diskussionstråd. Det betyder att alla kan se att det finns liv i Forum - även om det inte skrivs nya inlägg.

Alla kan göra en enkätfråga som man önskar att de andra i forum svarar på.

Det finns en lättanvänd möjlighet att skicka direktmeddelanden (Instant Messages) - egentligen skulle man väl kunna beskriva det som privat epost mellan två eller flera personer.

Det behöver kanske inte tilläggas att det går att formattera texten snyggt, att lägga in klickbara länkar och bilder (som finns på nätet med URL), att kommentera med små emoticons m m. Till varje inlägg kan författarens foto smidigt presenteras automatiskt, så att man också ser vem som har skrivit inlägget.

Det här är inte bara en attraktiv möjlighet för familjer som är spridda över Sverige eller i världen. Utan också för mindre föreningar som vill att medlemmarna diskuterar med varandra på ett smidigt sätt.

ProBoards är gratis och inget behöver installeras på den egna datorn. Man använder bara sin vanliga webbläsare. Men det finns många andra program som också är gratis. Testa och se om något forumprogram är intressant för dig eller för din förening!


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips