Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-05-23

 

Internet och trådlöst i Guayanas djungel

- Var försiktig och gå till höger när du kommer nerför trappan, annars kan jaguaren äta upp dig!

En brittisk reporter har skrivit en charmig berättelse om betydelsen av att kunna fixa ett trådlöst nätverk ute i djungeln i Guayanas regnskogar - tre dagars resa från närmaste grannar när det är regnsäsong.

Värd på stället är äventyraren, naturfotografen och guiden Duane DeFreitas som bor ute i regnskogen i Sydamerika med sin familj månader i sträck.

Internet är livlinan till omvärlden. För att boka om veckans enda flygplan till civilisationen, som visar sig vara några dagar försenat, eller för att med direktmeddelande (instant messaging) ordna så att kelgrisen jaguren får en tryggad framtid i ett Zoo i Florida. Jaguaren sover på grenar mellan träden och har växt upp hos Duane sedan dess föräldrar dödats. Problemet att ringa med Skypen är bara hur man kommer över ett headset med mikrofon i djungeln.

Läs den här härliga berättelsen hos BBC News (på engelska) om alla de möjligheter som den nya IT-tekniken ger den, som vill få det bästa av två världar - den ena bland apor, krokodiler, skallerormar, skorpioner och andra intressanta djur, den andra känner de flesta av oss bättre till.

Här lever Duane utan annan elektricitet än den solcellerna ger - men till stearinljus på kvällarna - utan telefon, men med bredband. Och under långa mörka kvällar är surfande den roligaste sysselsättningen för hela familjen, så nu får han hjälp med att sätta upp ett trådlöst nätverk. Såvida jaguaren nöjer sig med att titta på!

Bildkälla: BBC Nyhetsbilder


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips