Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-07-21

 

Upptäck kortkommandona!

Trollet är finurlig
Jag tittade in hos norska SeniorNett och fann där en trevlig artikel, som uppmuntrar seniorer med värkande fingrar och med åldern försämrad koordinationsförmåga att använda de alldeles utmärkta kortkommandona som finns till alla datorprogram.

Jag använder dem alltid för de är så mycket snabbare än att använda musen. Med musen måste man hitta rätt i menyerna och får inte missa det alternativ som man vill använda.

Det intressanta med den här artikeln är att den har fått 198 kommentarer, när jag nu läser den 21 juli 2005. Det är ovanligt många kommentarer och betyder antagligen att artikeln har engagerat många läsare. Läs själv - och ta reda på varför!!

Användbara kortkommandon

Det är inte många kortkommandon som man behöver använda sig av dagligen. De viktigaste lär man sig fort efter litet övning. Och man blir en väldigt mycket snabbare datoranvändare.

Pröva följande kortkommandon (skriv gärna ut dem och lägg bredvid datorn):

Ctrl-S Spara - spara ofta så att du inte förlorar det du har skrivit

Ctrl-O Öppna ett dokument som finns på hårddisken - välj vilket!

Ctrl-C Ta kopia på det markerade

Ctrl-V Klistra in kopian

Ctrl-Z Ångra det nu nyss har gjort

Ctrl-P Skriv ut dokumentet - välj eventuellt hur du vill ha utskriften

Ctrl-W Stäng öppet fönster


Med de här sju tangentbordskommandona kommer man mycket långt och blir en väldigt mycket snabbare datoranvändare. Det är värt att pröva! Lycka till!

Bild: Copyright©Gerd Rissler


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips