Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2006-05-01

 

Snart blir den elektroniska tidningen lättläst!

Times Reader Det händer mycket på den elektroniska tidningsfronten! Redan idag kan man tanka hem sina tidningsprenumerationer i pdf-format när man inte kommer åt papperstidningen. Det fungerar utmärkt när man t ex är utomlands och har internetuppkoppling. Men det är inte samma njutning att läsa tidningen i det fasta pdf-formatet som att bläddra och läsa dagstidningen.

Det finns ett europeiskt samarbete som kommit långt och där man i Belgien testar en e-tidning i mjukt format för behaglig läsning. Till och med utomhus i starkt solljus är texten skarp. Halmstads högskola planerar en utvärdering nu i maj tillsammans med Sundsvallstidningen. Det blir gratis för testgruppen. Men när produktionen sedan kommer igång får vi betala några tusenlapppar för själva e-läsaren och därtill tidningsprenumerationen. För det kommer att vara dyrt för tidningarna att under ett 20-tal år framöver hålla läsarna med både elektronisk och papperstidning.

Microsoft har en annan utvecklingsidé tillsammans med The New York Times. När det nya operativsystemet Vista lanseras nästa år skall det ha stöd för en trevligare läsupplevelse än vad pdf-formatet ger. Beta Alfa 2.0 har samlat intressant information om den här elektroniska tidningen - Times Reader - och bjuder på flera länkar.

Nyckelord: ,

Bildkälla: Imageshack.us

Textkällor: CS/E-tidningen rymmer läsning för en månad
CS/Belgisk tidning blir först med e-papper
CS/Här är framtidens tidning
SS/Ebokläsare med papperskvalitet


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips