Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

2005-12-05

 

Bästa datorprodukter år 2005

Firefox Nu är årets bästa program och IT-prylar utsedda av amerikanska PC World. Först på listan om 100 årsbästa för IT-användare kom webbläsaren Firefox som under året kapat åt sig en stor marknadsandel från Internet Explorer. Firefox har i dagarna kommit i en ny version och uppskattas av sina användare bl a för snabb navigering med hjälp av tabbade sidor.

Som god tvåa kom Googles webbmail som heter Gmail. Google erbjuder ca 2.500 MB lagringsutrymme, eposten sparas som diskussionstrådar och Gmail har mycket snabb sökning i epostkorrespondensen. Man riskerar få reklamlänkar som berör ämnen som eposten handlar om i en högerspalt - men det är möjligt att databasen inte är så stor för svenska användare. Det är mycket sällan som jag ser annonslänkar i min epost.

Som trea på listan kom Apples nya version av operativsystemet med kodnamnet Tiger. Det har blivit uppmärksammat för sin mycket snabba skrivbordssökning i den egna datorn med Spotlight. Windows Vista kommer att erbjuda en liknande funktion.

Annat intressant på listan är Skype med IP-telefoni på 8e plats, ZoneAlarms brandvägg på 11e plats, Googles stora sökmotor på 16e plats, Flickrs utmärkta fotosajt på 51a plats, ACDSee7 för organisation av foton på 54e plats, uppslagsverket Wikipedia (60), RollerMouse Pro för att förhindra musarm (64), Googles skrivbordssökning (76), och bloggingverktyget TypePad (82).

Apple finns med på flera ställen i listan. Apple iTunes (34e plats), Apple Mac Minidatorn - som fått flera PC-efterföljare (75), Apple iPod Photo (78) och Apple iTunes Music Store där man köper låtar (86).

Om du skall köpa någon pryl för datorn, fotograferandet eller musiklyssnandet kan den här listan ge bra tips. Till var och en av de 100 vinnarna finns det en länk med en artikel från det senaste året.

Det här listan visar de 100 produkterna indelade i produktgrupper.

via LARSOLOFSSONPUNKTSE Bildkälla: PC World


|

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise

#blog-pager-newer-link { float: $startSide; } #blog-pager-older-link { float: $endSide; } #blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } /** Tweaks for layout editor preview */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 0; } body#layout #main, body#layout #sidebar { margin-top: 10px; padding-top: 0; } ]]>
Site Feed

| Utbildningstips